Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@09:32:42 GMT

بازگشت آرامش به بازار با ورود ۱۲۰ هزار تن روغن

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۸۲۷۹

بازگشت آرامش به بازار با ورود ۱۲۰ هزار تن روغن

میزان استفاده روغن در استان سیستان و بلوچستان ۱۰ برابر بیشتر از نیاز واقعی است

گروه کشاورزی بازارنیوز؛ با اعلام رسمی تغییرات قیمتی چهار قلم کالای اساسی، مراجعات زیادی از سوی مردم به فروشگاه‌ها برای خرید برخی اقلام از جمله روغن طی دو روز گذشته افزایش پیدا کرد و باعث ازدحام در فروشگاه‌ها شد درحالی‌که بار‌ها دولت این اطمینان را داده که هیچ کمبودی در تأمین اقلام اساسی وجود ندارد و روغن هم با نرخ جدید در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود و مشکلی هم در این حوزه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌و‌گوی ویژه خبری با تأکید بر اینکه کمبودی در موجودی کالا در کشور وجود ندارد، گفته است: «چند روزی کمبود روغن و اختلال خواهیم داشت که بسرعت برطرف خواهد شد.»
مصرف روزانه روغن در کشور نزدیک به چهار هزار تن است، اما در شرایط فعلی به علت جلوگیری از ایجاد هرگونه کمبود در مصرف روغن و افزایش عرضه روغن نباتی در فروشگاه‌های سراسر کشور، تولید روغن نباتی با قیمت جدید در کارخانجات آغاز شد و از پنجشنبه ۴ هزار تن، جمعه ۳ هزار و ۵۰۰ تن و روز شنبه ۵ هزار تن روغن به تولید می‌رسد.


از سوی دیگر ۱۲۰ هزار تن روغن وارد کشور شده که با تغییر قیمت و با قیمت جدید وارد بازار می‌شود.
براساس قیمت‌های مصوب اعلام شده، قیمت روغن نباتی ۸۱۰ گرمی آفتابگردان ۶۳ هزار تومان، روغن نباتی ۸۱۰ گرمی سرخ کردنی ۶۲ هزار تومان، روغن مایع مخلوط ۱۳۵۰ گرمی ۱۰۱ هزار تومان و روغن ۴.۵ کیلویی نیمه جامد ۳۶۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده و قرار است بر همین معیار توسط کارخانجات روغن نباتی سراسر کشور تولید و توزیع شود.

اختصاص ارز ترجیحی به واردات مواد اولیه کالا‌های اساسی از سال ۹۷ باعث شد قیمت این اقلام در کشور به پایین‌ترین رقم برسد و تفاوت قیمت کالا‌های اساسی در داخل و خارج از کشور زمینه‌ای را فراهم آورد تا بخشی از کالا‌های اساسی به کشور‌های همسایه قاچاق شود که یکی از اصلی‌ترین این اقلام روغن خوراکی بود. به‌عنوان نمونه نیاز استان سیستان و بلوچستان حدود ۵ هزار تن روغن در هر ماه است، اما این استان تا آخر بهمن ماه سال قبل حدود ۵۰ هزار تن روغن دریافت کرده که نشان دهنده مصرف ۱۰ برابر بیشتر از نیاز این استان مرزی است.


متأسفانه قاچاق بی‌رویه روغن به کشور‌های همسایه باعث به هدر رفتن منابع ارزی کشور شده و به‌عنوان مثال یک بطری روغنی که در کشور ما به قیمت ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می‌شد، در کشور پاکستان به قیمت ۱۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسید. فاصله تفاوت قیمت روغن در داخل و خارج از مرز‌ها به اندازه‌ای زیاد است که هزینه یک تن روغن بسته‌بندی شده در داخل ٨۵٠ دلار است، اما در خارج از مرز‌ها فقط قیمت خام آن ٢۵٠٠ دلار است. طبیعی است که این اختلاف بالای هزینه‌ها انگیزه قاچاق را بسیار افزایش داده است.


ارز ترجیحی با هدف حمایت از اقشار مختلف جامعه، فقط حدود ۳۰ درصد از کالا‌های وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی را پوشش می‌داد و بخش عمده‌ای از کالا‌های وارد شده یا در خارج از شبکه توزیع می‌شد و یا مشمول احتکار و قاچاق می‌گردید، بنابراین در مقطع فعلی برای حفظ منابع ارزی کشور بهترین راهکار حذف سریع‌تر ارز ترجیحی بود.


در شرایطی که با قیمت‌های جهانی با بروز جنگ میان روسیه و اوکراین و کمبود دانه‌های روغنی نابسامانی را به بازار جهانی مواد غذایی وارد کرده است، بسیاری از فروشگاه‌ها در داخل قیمت‌های قبلی روغن نباتی را مخدوش کرده و کالا را با قیمت‌های دلخواه به مردم عرضه می‌کنند.


در این شرایط که بازار روغن با قاچاق گسترده و سوء‌استفاده گران و محتکران داخلی روبه‌روست، آزادسازی نرخ روغن و پرداخت یارانه به طور مستقیم به انتهای زنجیره مصرف، بهترین راهکار در بهره‌مندی از منابع ارزی کشور به نفع مردم محسوب می‌شود، اما پرهیز از رفتار‌های هیجانی توسط مردم را برای خرید بیش از نیاز اقلام اساسی در این برهه خاص می‌طلبد.

 

 

 

پایان پیام//

برچسب ها: روغن نباتی ، وزارت جهاد کشاورزی ، سید جواد سادتی نژاد ، ارز 4200 تومانی ، نفیسه امامی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RPw

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: روغن نباتی وزارت جهاد کشاورزی ارز 4200 تومانی هزار تن روغن هزار تومان فروشگاه ها روغن نباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۸۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، هر قطعه سکه طرح جدید در معاملات هفته جاری بازار طلا و سکه تهران با یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به دیروز، به ۴۲ میلیون و ۸۰۲ هزار تومان رسید.

سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با ۷۹۵ هزار تومان افزایش نسبت به روز گذشته، به ۳۸ میلیون و ۵۲۵ هزار تومان رسید.

امروز نیم سکه افزایش ۸۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد؛ بر این اساس نیم سکه در قیمت ۲۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان داد و ستد شد و ربع سکه ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت خورد.

سکه گرمی نیز با افزایش ۱۰۰ هزار تومانی، ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به فروش رفت.

معامله گران همچنین امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار را با ۴۸ هزار تومان افزایش قیمت به ۳ میلیون و ۵۴۸ هزار تومان به فروش رساندند؛ این در حالیست که نرخ هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با کاهش ۲۰ دلاری نسبت به روز گذشته، ۲ هزار و ۳۱۶ دلار قیمت‌گذاری شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • کشف ۴ تن روغن‌نباتی قاچاق در الیگودرز
  • ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در الیگودرز
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۱۲ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت