Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@02:32:41 GMT

انجمن روغن نباتی: فقط 10 درصد ارزان می کنیم

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۹۴۷۱

انجمن روغن نباتی: فقط 10 درصد ارزان می کنیم

روغن یکی از کالاهای اساسی بود که تا اردیبهشت ماه سال‌جاری ارز ترجیحی به آن اختصاص می‌یافت ولی با اصلاح این ارز قیمت این محصول با افزایش قابل توجهی در بازار روبه‌رو شد به طوری که قیمت روغن مایع آفتابگردان سرخ کردنی و پخت و پز 810 گرمی در بازار به 62 و 63 هزار تومان رسید، این در حالی بود که تا قبل از این تصمیم قیمت این دو محصول کمتر از 20 هزار تومان در بازار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران:  از طرف دیگر طبق گزارش مرکز آمار از نرخ اقلام خوراکی مناطق شهری در خردادماه سال‌جاری، روغن رکورددار افزایش قیمت اقلام خوراکی شد و روغن نباتی جامد ۲۴۷ درصد و روغن مایع ۲۳۳ درصد رشد قیمت را به خود دیده است. حال اما پس از گذشت نزدیک به سه ماه از اصلاح ارز ترجیحی با توجه به افزایش قابل توجه واردات، کاهش مصرف در کشور، کاهش قابل توجه روغن قاچاق به‌دلیل نزدیک شدن قیمت این محصول در بازار داخل با بازارهای کشورهای همسایه، کاهش قیمت روغن در بازارهای جهانی و به صفر رسیدن تعرفه تجاری واردات این محصول انتظار می‌رود قیمت این محصول با کاهش 20 تا 40 درصدی در بازار روبه‌رو شود. در این گزارش قصد داریم به آخرین وضعیت بازار روغن در کشور و عرضه جهانی این محصول بپردازیم.


کاهش 40 درصدی قیمت روغن در بازارهای جهانی
قیمت جهانی روغن طی یک ماه اخیر در بازارهای جهانی با کاهش 30 تا 40 درصدی روبه‌رو بوده به طوری که با کاهش محدودیت‌های ناشی از بیماری کرونا و عرضه بیشتر روغن خام پالم اندونزی به‌واسطه رشد میزان موجودی آن، قیمت روغن شیب نزولی به خود گرفته است. بازار روغن خام در آرژانتین و مالزی به‌عنوان دو کشور بزرگ تولید کننده این محصول در کنار اندونزی نیز نشان دهنده آن است که قیمت این محصول همچنان در حال کاهش است. در این باره قاسمعلی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: با توجه به اینکه قیمت روغن نباتی در بازار جهانی حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است رقابت واردکنندگان جهت واردات روغن نباتی ارزانقیمت شدت گرفته که این امر در کنار کاهش مصرف روغن در فصل تابستان صورت گرفته است.


کاهش محسوس مصرف روغن در کشور
نیاز ماهانه کشور به روغن خوراکی بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تن و میزان مصرف متوسط سالانه روغن کشور ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون تن بود ولی در سال گذشته آمارها حاکی از آن است که بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن روغن مصرف شد که البته بخش عظیمی از آن به‌دلیل توزیع ارز ترجیحی، قاچاق می‌شد. با حذف و اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی و واقعی شدن قیمت‌ها علاوه‌ بر کاهش قاچاق، مصرف نیز به سمت واقعی شدن حرکت کرد؛ آمارها در کشور نشان می‌دهد که یکی از پرمصرف‌ترین کشورها در مصرف روغن خوراکی بودیم که با اصلاح نظام یارانه‌ای مصرف این محصول بین ۳۰ تا ۴۰ درصد در ماه‌های اخیر کاهش یافت که همین امر در سلامت جامعه نیز اثرگذار خواهد بود و با توجه به ظرفیت کارخانجات روغن‌کشی در کشور می‌توانیم به فکر صادرات و ارزآوری این محصول نیز باشیم.


واردات یک میلیارد دلاری روغن در سال‌جاری
در سال گذشته حدود ۴.۳ میلیون تن دانه‌های روغنی و روغن خوراکی به ارزش بیش از ۴.۴ میلیارد دلار وارد کشور شده بود که سهم دانه‌های روغنی ۲.۳ میلیون تن به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار بوده است، واردات دانه‌های روغنی با اینکه از لحاظ وزن یک درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهش داشت ولی از نظر ارزش ۳۱ درصد رشد کرده بود. همچنین ۱.۹ میلیون تن روغن خوراکی به ارزش ۲.۷ میلیارد دلار در سال گذشته وارد ایران شد که ۵۵ درصد از نظر وزن و ۱۳۸ درصد از نظر ارزش افزایش داشت. بررسی وضعیت واردات کالای اساسی در سه ماهه ابتدایی امسال نشان می‌دهد که در مجموع حدود یک میلیون تن به ارزش بیش از یک میلیارد دلار انواع روغن و دانه‌های روغنی وارد ایران شده که از این میزان ۶۴۴.۱ هزار تن به ارزش ۵۰۳.۷ میلیون دلار به انواع دانه‌های روغنی و ۲۹۵.۹ هزار تن به ارزش حدود ۵۱۰ میلیون دلار برای روغن‌های خوراکی نیمه جامد، مایع و خام بوده است. آمار تخلیه کالاهای اساسی در گمرک تا پایان تیرماه سال‌جاری نیز نشان می‌دهد بیش از 336 هزار تن روغن تاکنون در بنادر کشور ترخیص و به بازار داخل ارسال شده است.


به صفر رسیدن تعرفه واردات روغن خام
دولت به منظور کاهش قیمت روغن در بازار کشور و حمایت از مصرف‌کنندگان از اخذ تعرفه واردات این کالای اساسی خودداری کرد به طوری که با این اقدام کاهش 20 درصدی قیمت این محصول را دنبال می‌کند.
طبق اعلام وزارت صمت، مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر صفر شدن سود بازرگانی واردات روغن خام و دانه روغنی ابلاغ و وعده داده شد که در پی این تصمیم قیمت روغن خوراکی کاهش می‌یابد. به طوری که در این باره علی رضا شه‌پرست، مدیرکل صنایع غذا و داروی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابلاغ مصوبات ستاد تنظیم بازار مبنی بر صفر شدن سود بازرگانی واردات روغن خام و دانه روغنی و نیز معافیت از محدودیت سقف و سابقه در واردات روغن خام خبر داد. وی همچنین وعده داده که قیمت روغن خوراکی در سراسر کشور کاهش می‌یابد و گفته که در همین راستا هماهنگی‌های لازم برای کاهش قیمت انواع روغن‌های خوراکی با تولید کنندگان این حوزه انجام شده و با هر واحدی که حقوق مصرف کنندگان را رعایت نکند و از دستورالعمل‌ها و ضوابط‌ قانونی پیروی نکند، برخورد خواهد شد.


قیمت روغن باید تا 25 درصد کاهش یابد
پیش‌تر از این نیز مهدی برادران، معاون وزیر صمت در بازدید از یکی از کارخانه‌های تولید روغن از کاهش ۱۰ تا ۲۵ درصدی قیمت روغن خوراکی در سراسر کشور خبر داده و تأکید کرده بود که این کاهش قیمت به‌دنبال برنامه دولت برای کاهش تعرفه واردات مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌های روغن اعمال می‌شود و هدف از این کار حمایت از مردم و مصرف کنندگان خواهد بود. همچنین همه کارخانه‌ها ملزم به کاهش قیمت هستند و با هر واحدی که از این دستورالعمل پیروی نکند، برخورد خواهد شد.
انجمن صنفی زیر بار کاهش 20 درصدی روغن نمی رود!


با این حال انجمن صنفی روغن نباتی به مخالفت با این دستورالعمل وزارت صمت پرداخت و اعلام کرد: به منظور حفظ تعادل و جلوگیری از تنش در بازار روغن نباتی لازم است کالاهای فروش رفته در فروشگاه‌های سراسر کشور با قیمت‌های مصرف‌کننده مصوب قبلی تعیین تکلیف انجام شود و نسبت به تعیین‌ تکلیف قیمت‌های کالاهای ساخته شده موجود در انبارهای شرکت‌های پخش، عمده فروشی‌ها و کارخانه‌های تولیدی، تعیین تکلیف موجودی روغن خام کارخانجات تولیدی با قیمت‌های قبلی اعم از وارداتی و خریدهای داخلی، منطقی‌سازی قیمت‌های پایه ارزی روغن خام وارداتی توسط وزارت جهاد کشاورزی، تعیین تکلیف حقوق ورودی انواع روغن خام و کاهش قیمت روغن خام شرکت بازرگانی دولتی ایران به میزان نرخ دستوری دولت اقدامات لازم اقدام شود. این انجمن دیروز نیز طی اطلاعیه‌ای دیگر اعلام کرد: با عنایت به پیگیری و جلسات برگزار شده با سرپرست سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و همچنین مدیرکل دفتر صنایع غذا و داروی وزارت صنعت، معدن و تجارت، به پیوست قیمت مصرف کننده روغن نباتی اعلام می‌شود. لذا با توجه به اینکه قیمت‌های جدید اعلامی از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید توسط خود شرکت‌ها در سامانه جامع تجارت بارگذاری شود، قیمت روغن از 11 مرداد به بعد در بازار 10 درصد ارزان‌تر فروخته خواهد شد.


نهادهای نظارتی جلوی تخلفات را بگیرند
حال به نظر می‌رسد با توجه به کاهش محسوس قیمت روغن در بازارهای جهانی، حاشیه سود مناسب وارد کنندگان، به صفر رسیدن تعرفه واردات روغن خام در کشورمان باید قیمت انواع روغن در بازار با کاهش حداقل 20 درصدی مطابق دستورالعمل وزارت صمت روبه‌رو شود و بر این اساس نهاد‌های نظارتی با هرگونه تخلفی توسط کارخانجات تولیدکننده روغن برخورد کنند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قیمت روغن در بازار بازارهای جهانی واردات روغن خام قیمت این محصول دانه های روغنی میلیارد دلار مصرف کنندگان تعرفه واردات روغن خوراکی روغن نباتی انواع روغن کارخانه ها روغن خام تن به ارزش میلیون تن کاهش قیمت سال جاری قیمت ها روبه رو هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۹۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • نگاهی به بازار تخم مرغ در اردیبهشت ماه
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟